Sleutelplan of sluitplan opstellen

Ontwerp en bestel nu jouw op maat gemaakte sleutelplan. Met een sleutelplan of sluitplan (ookwel sluitsysteem of sleutelsysteem genoemd) heb jij volledige controle over wie toegang heeft tot welke ruimtes. Met de hoofdsleutel heb jij als eigenaar of beheerder toegang tot alle deuren in het complex, terwijl de gebruikerssleutels alleen specifieke deuren kunnen openen. Begin hier met het ontwerpen van jouw sluitsysteem, of het nu gaat om traditionele sleutels of elektronische toegangscontrole.Wat is een sleutelplan? Op Javena.nl

Wat is een sleutelplan?

Een sleutelplan is een essentieel onderdeel van het beheer van de toegang tot een gebouw of complex. Het zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot bepaalde ruimtes, terwijl onbevoegden worden buitengesloten. Door een goed sleutelplan op te stellen, kun je de veiligheid en beveiliging van je pand verbeteren en mogelijke risico's minimaliseren.

Een sleutelplan bestaat uit een gedetailleerd overzicht van alle toegangspunten tot het gebouw, zoals deuren, poorten en liften, evenals welke sleutels er nodig zijn om deze te openen. Het is belangrijk om een duidelijk en georganiseerd sleutelplan te hebben, zodat je snel kunt reageren in geval van nood of bij verlies van een sleutel.

Voordelen van een sleutelplan

Een sleutelplan biedt verschillende voordelen voor organisaties en bedrijven:

 1. Veiligheid: Met een goed doordacht sleutelplan kunnen alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot specifieke ruimtes of gebouwen. Dit helpt bij het voorkomen van ongeautoriseerde toegang en beveiligt de eigendommen en gevoelige informatie van de organisatie.

 2. Efficiëntie: Een sleutelplan kan ook helpen bij het stroomlijnen van het beheer van sleutels binnen een organisatie. Door het organiseren van welke sleutels toegang hebben tot welke gebieden, kan het personeel snel en efficiënt toegang krijgen tot de ruimtes die ze nodig hebben.

 3. Kostenbesparend: Met een goed sleutelplan kunnen organisaties kosten besparen op het vervangen van verloren sleutels of het installeren van nieuwe sloten. Door het beheer van sleutels te centraliseren, kan er beter worden bijgehouden wie welke sleutels heeft, waardoor het risico op verlies of diefstal wordt verminderd.

 4. Flexibiliteit: Een sleutelplan kan ook flexibiliteit bieden voor organisaties die regelmatig van personeel of leveranciers veranderen. Het is gemakkelijk om de toegangsniveaus aan te passen en sleutels toe te wijzen aan nieuwe medewerkers of contractanten, zonder dat er nieuwe sloten hoeven te worden geïnstalleerd.

 5. Overzichtelijkheid: Met een sleutelplan kunnen organisaties een overzicht hebben van welke sleutels waarvoor worden gebruikt en wie er toegang heeft tot verschillende ruimtes. Dit kan helpen bij het beheren van de beveiliging en het verminderen van het risico op toegang door onbevoegden.

Jouw sluitplan samenstellen bij Javena.nl

Een sluitplan samenstellen bij Javena geeft jouw meer voordelen:

 • Advies op maat voor jouw situatie.
 • Informeel en/of persoonlijk contact, bijvoorbeeld via WhatsApp of telefonisch.
 • Ruime keuze uit ons brede assortiment cilinders en sleutels.
 • SKG-gecertificeerde kwaliteitsproducten.
 • Cilinders met kopieerbeveiliging (met eigendomsbewijs of certificaat).
 • Optioneel: sleutels met eigen profiel.
 • (Nood)reparaties door onze monteurs.
 • Snel verstuurd (2 - 5 dagen na bevestiging sluitplan).
 • Gratis verzending vanaf € 150 (binnen Nederland).
 • Ook verzending buiten Nederland én buiten de EU mogelijk.
 • Keuze uit diverse (internationale) betaalmethodes.
 • Cash betaling mogelijk.
 • Kortingsregeling voor 'Vrienden van Javena' (vaste klanten en partners).

Waar dien je rekening mee te houden bij het opstellen van een sluitplan?

Bij het opstellen van een sleutelplan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de lay-out van het gebouw, het aantal medewerkers en bezoekers, werktijden en beveiligingsbehoeften. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een sleutelplan op maat maken dat perfect aansluit bij de behoeften van jouw organisatie.

Een sleutelplan kan op verschillende manieren worden georganiseerd, afhankelijk van de complexiteit van je gebouw en de verschillende niveaus van toegangsrechten die je wilt toewijzen. Een eenvoudig sleutelplan kan bijvoorbeeld bestaan uit slechts enkele groepen sleutels, terwijl een complex sleutelplan meerdere hiërarchische niveaus kan omvatten, zoals master keys, hoofdsleutels en sub-sleutels.

Welke soorten sluitplannen zijn er?

Sluitsysteem met generale hoofdsleutel (GHS) - Javena.nlSluitsysteem met generale hoofdsleutel (GHS)

Een generaal hoofdsleutel systeem (GHS) is een systeem waarbij meerdere sloten worden bediend met verschillende sleutels, maar waarbij één hoofdsleutel alle sloten kan openen. Dit kan handig zijn in situaties waarbij verschillende mensen toegang nodig hebben tot verschillende ruimtes, maar waarbij één persoon toegang moet hebben tot alle ruimtes.

Dit sluitsysteem kan de toegangscontrole en beveiliging van een gebouw verbeteren, omdat het de mogelijkheid biedt om de toegang tot verschillende ruimtes te beheren zonder dat elke persoon in het bezit hoeft te zijn van een hoofdsleutel. Zo kunnen bijvoorbeeld schoonmakers alleen toegang hebben tot de ruimtes die ze moeten schoonmaken, terwijl het management toegang heeft tot alle ruimtes in het gebouw.

Dit systeem wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen en bedrijven met meerdere panden.

Sluitsysteem met hoofdsleutel (HS)

Een hoofdsleutelsysteem (HS) is een systeem waarbij er één hoofdsleutel is die toegang Sluitsysteem met hoofdsleutel (HS) - Javena.nlgeeft tot meerdere deuren of ruimtes. Deze hoofdsleutel kan worden gebruikt door bijvoorbeeld een conciërge, beheerder of eigenaar om toegang te krijgen tot verschillende gebieden binnen een gebouw of terrein.

Het hoofdsleutelsysteem maakt het mogelijk om de toegang tot verschillende ruimtes te beheren en te controleren, zonder dat er tientallen sleutels nodig zijn. Hierdoor wordt het beheer van de sleutels eenvoudiger en overzichtelijker.

Het systeem kan worden uitgebreid met verschillende niveaus van sleutelbevoegdheden, zodat bepaalde sleutels alleen toegang geven tot specifieke deuren of ruimtes. Dit zorgt voor extra beveiliging en controle over wie toegang heeft tot bepaalde ruimtes.

Het hoofdsleutelsysteem wordt o.a toegepast in bedrijven waar een centrale dienst toegang nodig heeft tot alle ruimtes.

Sluitplan met centrale cilinder - Javena.nl

 

 

Sluitplan met centrale cilinder

Met een sluitplan met centrale cilinder kunnen gemeenschappelijke deuren worden bediend met verschillende sleutels. Hierdoor kan elke bewoner zijn eigen voordeursleutel gebruiken om ook toegang krijgen tot bijvoorbeeld de gezamenlijke fietsenstalling of containerruimte, maar niet de voordeur van buren openen.

Dit systeem wordt veel toegepast in appartementencomplexen.

 

 

Sleutelplannen met SKG-gecertificeerde cilinders

Wij gebruiken gecertificeerde cilinders voor onze sluitsystemen. De S2 (S6, F6) of ISEO (F6, F9) cilinders voldoen aan het SKG-keurmerk (SKG drie sterren of SKG twee sterren) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen, waardoor het sluitplan een lange levensduur heeft en jouw deuren optimaal beveiligd zijn. Voor extra gebruikersgemak kun je kiezen voor de S2 F6 SKG twee sterren cilinder met keersleutel, die op twee manieren in het slot past. Deze keursleutel is altijd passend.

Wat zijn de kosten van een sluitplan?

De kosten van een sleutelplan variëren afhankelijk van de omvang van het sluitplan en de keuze van de cilinders. Het is belangrijk om de juiste cilinder te kiezen op basis van de situatie. Cilinders met kerntrekbeveiliging kunnen duurder zijn, maar als deze gecombineerd kunnen worden met SKG*** deurbeslag met kerntrekbeveiliging, is dit mogelijk niet altijd nodig.

Je kunt vooraf al een globale berekening maken van wat de kosten ongeveer zullen gaan worden. Wij werken namelijk met bepaalde toeslagen bovenop de standaardprijzen:

Toeslagen voor S2 (Safe & Secure) cilinders

 • Gelijksluitend nieuw: € 6,50
 • Gelijksluitend nabesteld: € 9,00
 • Sluitsysteem nieuw: € 11,25
 • Sluitsysteem nabesteld: € 14,00

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en exlusief eventuele verzendkosten.
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden.
De toeslagen voor Iseo cilinders liggen wat hoger.

Vraag ons vrijblijvend om advies / het meedenken bij het opstellen van jouw sluitplan.

Een sluitplan opstellen met een kruiskaart (in Excel)

Met een kruiskaart kun je gemakkelijk een goed overzicht maken van jouw wensen voor een sluitplan op maat. In deze Excel matrix geef je aan welke sleutels toegang hebben tot welke cilinders, maar ook de afmetingen, het type cilinder en het aantal benodigde sleutels. Hierdoor kunnen we samen een volledig sluitplan opstellen dat perfect aansluit bij jouw wensen en situatie.
Hieronder zie je hoe een sluitplan er uiteindelijk uitziet:

Voorbeeld van een ingevulde kruiskaart

Javena (Safety) - Kruiskaart voorbeeld

Download de Javena Kruiskaart

Download hier de Javena Kruiskaart in Excel formaat.

Heb je hulp nodig bij het invullen van de Javena Kruiskaart?

Wij helpen je graag en vrijblijvend!

Voor informatie over het opmeten van de juiste maar deurcilinder ga je naar onze pagina ‘Het opmeten van een (deur)cilinder’.

Het opstellen van jouw sleutelplan liever uitbesteden?

Je kunt het opstellen van jouw sluitplan op maat ook (grotendeels) aan ons uitbesteden. Dit kan tijd, moeite en zorgen besparen. Zo weet je zeker dat het plan goed wordt uitgevoerd en aan jouw verwachtingen voldoet. Het helpt ook om mogelijke fouten of problemen te voorkomen die kunnen ontstaan als je het sleutelplan zelf probeert op te stellen zonder de juiste kennis en expertise.

Je kunt hierin zelf bepalen hoeveel je uit handen wilt geven.
In alle gevallen zal er natuurlijk wel eerst een goed overleg plaatsenvinden om jouw wensen en de situatie goed in kaart te kunnen brengen.
Afhankelijk van de situatie én hoeveel je zelf wilt regelen / wilt uitbesteden, kunnen we ook besluiten om op locatie langs te komen om de situatie van dichtbij te beoordelen en/of vast te leggen.

Vraag ons hier per mail / via WhatsApp om een offerte op maat voor jouw sluitplan.

Cilinder met eigendomsbewijs of certificaat

Kies voor cilinders met patentbescherming, ook wel kopieerbeveiliging genoemd, om te voorkomen dat medewerkers of bewoners zelf extra sleutels bijmaken. Met de ISEO F9 SKG drie sterren cilinders ontvang je een (eigendoms)certificaat, waardoor het bijmaken van sleutels alleen mogelijk is op vertoon van dit certificaat. Op deze manier behoud je altijd controle over de sleutels die in omloop zijn.

Sluitplannen voor horeca, bedrijven, appartementencomplexen en pretparken

Vaak worden sleutelplannen gebruikt in kantoren, hotels, scholen, dierentuinen en door VvE’s (Vereniging van Eigenaren). In dit systeem heeft de beheerder toegang tot alle ruimtes, terwijl gasten, schoonmakers, bewoners of dierenverzorgers slechts toegang hebben tot bepaalde ruimtes binnen het complex. Bijvoorbeeld een schoonmaakruimte, een gezamenlijke fietsenstalling of een dierenverblijf.

Gelijksluitende cilinders voor jouw thuissituatie

Wil jij het gemak van één centrale sleutel voor al jouw deuren en schuur of garage? Kies dan voor een set met gelijksluitende cilinders.

Extra cilinders nabestellen kan snel en eenvoudig op onze pagina ‘Europrofielcilinders nabestellen (op sleutelcode)’ met behulp van het sleutelnummer op jouw sleutel of met een sleutelcertificaat.

Sleutelbeheersysteem

Het beheer van een sleutelplan kan een tijdrovende taak zijn, vooral voor organisaties met grote gebouwen of meerdere locaties. Daarom kan het handig zijn om een professioneel sleutelbeheersysteem te gebruiken dat je helpt bij het organiseren, bijhouden en beveiligen van je sleutelplan. Met een sleutelbeheersysteem kun je eenvoudig sleutels toewijzen, bijhouden en blokkeren, evenals gedetailleerde rapporten genereren over het gebruik van sleutels en toegangspunten.

Sleutelplan evalueren

Het is ook belangrijk om regelmatig het sleutelplan te evalueren en bij te werken om ervoor te zorgen dat het nog steeds voldoet aan de behoeften en eisen van jouw organisatie. Als er bijvoorbeeld nieuwe medewerkers in dienst komen of als er een nieuwe toegangscontroletechnologie wordt geïmplementeerd, moet het sleutelplan worden aangepast om deze wijzigingen te weerspiegelen.

Tot slot over het sleutelplan of sluitplan

Kortom, een goed sleutelplan is essentieel voor het creëren van een veilige en beveiligde omgeving voor jouw gebouw en medewerkers. Door een gedetailleerd en georganiseerd sleutelplan op te stellen en te onderhouden, kun je de toegangscontrole effectief beheren en mogelijke risico's minimaliseren. Met een professioneel sleutelbeheersysteem kun je het beheer van je sleutelplan vereenvoudigen en je gebouw beter beveiligen.

Wij van Javena.nl staan voor je klaar om je te adviseren en mee te denken over een sluitplan op maat voor jouw situatie.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2024 Javena | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel