Sorteer op

Datakluizen

Datakluizen

Datakluizen zijn essentieel voor het veilig bewaren van uw waardevolle data. Of het nu gaat om USB-sticks, harde schijven, cd's, dvd's of tapes, een betrouwbare datakluis beschermt uw gegevens tegen diefstal en schade door brand of water. In onze hedendaagse digitale wereld is de beveiliging van data van onschatbare waarde. Daarom bieden wij een breed assortiment aan datakluizen die uw digitale media de beste bescherming bieden.

Waarom een datakluis?

Het belang van een goede datakluis kan niet genoeg benadrukt worden. Data is vaak veel waard en een verlies kan catastrofale gevolgen hebben voor zowel bedrijven als particulieren. Hier zijn een paar redenen waarom een datakluis onmisbaar is:

 • Bescherming tegen brand: Datakluizen zijn ontworpen om uw data te beschermen tegen de extreme hitte van een brand.

 • Inbraakbeveiliging: Ze bieden ook bescherming tegen diefstal, waardoor uw gegevens veilig zijn voor onbevoegde toegang.

 • Waterdichtheid: In het geval van bluswerkzaamheden of overstromingen, zorgt de waterdichte afdichting ervoor dat uw data droog blijft.

Kies de juiste datakluis

Bij het kiezen van een datakluis is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren:

 • Brandwerendheid: Kies een kluis met de juiste normering voor brandwerendheid, zoals 30, 60, 90 of 120 minuten bescherming.

 • Inbraakwerendheid: Overweeg een kluis die ook gecertificeerd is voor inbraakwerendheid, zoals de Sistec Datasafe SE-serie.

 • Capaciteit en inrichting: Zorg ervoor dat de kluis groot genoeg is voor uw behoeften en dat de inrichting past bij wat u wilt opbergen.

Onze service

Wij begrijpen dat elke klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen voor uw datakluizen. Onze service omvat:

 • Advies op maat: Onze experts staan klaar om u te adviseren over de beste datakluis voor uw situatie.

 • Accessoires: Opties zoals legborden, uitschuifbare lades en afsluitbare binnenvakken zijn beschikbaar om uw kluis naar wens in te richten.

 • Installatie en onderhoud: Wij bieden ook diensten aan voor de installatie, verankering en het onderhoud van uw kluis.

Bij Javena zetten we ons in voor de veiligheid van uw data. Met onze datakluizen en persoonlijke service zorgen we ervoor dat uw waardevolle informatie altijd beschermd is. Ontdek ons assortiment en vind de datakluis die bij u past. Voor vragen of advies, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder met een veilige en betrouwbare oplossing voor jouw dataopslag.

Bekijk ook al onze andere kluizen en opbergmiddelen, zoals archief- en ladekasten en geldkisten!

 

Wilt u datadragers zoals USB-sticks, harde schijven, dvd’s, cd’s, tapes of andere magneetdragers veilig opbergen? Een datakluis, ook wel datasafe genoemd, is speciaal ontwikkeld voor een veilige data opslag. Als specialist helpen we u graag bij het kopen van de juiste kluis.


Datakluizen voor veilige opslag van uw data
Voor een veilige data opslag is het van groot belang dat de temperatuur in de kluis niet boven de kritieke 52°C komt. Bij een hogere temperatuur kunnen de gegevens op de informatiedragers verloren raken.

Daarom zijn datakluizen voorzien van een speciale wandopbouw. Hiermee bieden de kluizen bescherming tegen inbraak en tegen brand. Bovendien beschikt de kluisdeur over een speciale afwerking waardoor de kluis geheel waterdicht is. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld een brand blust met bluswater!


Gecertificeerde datakluis
Met een gecertificeerde kluis kunt u altijd rekenen op dekking van de verzekeraar. Al onze kluizen zijn getest en gecertificeerd door het Europese testinstituut ECB-S (European Certification Boards-Security) en bieden een gecertificeerde brandwerendheid.

De mate van brandwerendheid wordt uitgedrukt in het aantal minuten waarbij de kluis bescherming biedt tegen brand. Een kluis kan een brandwerende normering hebben van 30, 60, 90 of 120 minuten. Al onze kluizen voldoen aan de zwaarste norm: uw papieren documenten blijven in deze kluizen dus tot wel 120 minuten beschermd in geval van brand.

Wilt u uw documenten ook beschermen tegen inbraak? De Sistec Datasafe SE is, naast een brandwerende normering, ook getest en gecertificeerd op inbraakwerendheid (volgens EN 1143-1).

Kluizen op maat
Heeft u specifieke wensen voor uw datakluis? De datakluizen in ons assortiment richten we naar wens in met verschillende accessoires, zoals:

 • Legborden
 • Uitschuifbare lades
 • Afsluitbaar binnenvak voor extra beveiliging

In samenwerking met onze R&D-afdeling vertalen wij uw wensen snel naar een kluis op maat. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden
© 2014 - 2024 Javena | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel